Bugun...
SON DAKİKA

ABD'liler depremden korktu

İstanbul'daki deprem, Amerikalıların deprem korkusunu tetikledi. Depremle, dünyanın en tehlikeli fay hatları arasında kabul edilen San Andreas fayı yeniden gündeme geldi. San Andreas fayı, Türkiye'deki Kuzey Anadolu Fayları ile benzerliğiyle dikkat çekiyor.
facebook-paylas
Tweet
 Tarih: 27-09-2019 13:27:12

ABD'liler depremden korktu

San Andreas fayı için Amerikalıların korkulu rüyası. Fay 1895 yılında keşfedildi. Kuzey Amerika Tektonik Levhası ile Pasifik Tektonik Levhası arasında yer alıyor.

Kaliforniya eyaletinden geçen fay, yaklaşık bin 200 kilometre uzunluğunda. San Andreas halen aktif fay kategorisinde. Ölümcül potansiyeli ile Hollywood'a da konu oldu, filmleri çekildi. 1906 yılında 7,8 büyüklüğündeki büyük San Francisco depremi, San Andreas fay hattındaki hareketlilikten kaynaklanmıştı.

Deprem ve sonucunda çıkan yangın, Amerika Birleşik Devletleri tarihinde meydana gelen en öldürücü doğal afet olarak kabul edilir. O deprem ve yangında 3 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

San Andreas, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Her ikisinin de yaşı 10-12 milyon yıl olarak veriliyor. Uzunlukları bin 100 - bin 600 kilometre arasında değişiyor ve her ikisinin de hareket yönü aynı kabul ediliyor. 

 

 

  Bu haber 96 defa okunmuştur.
  Kaynak: NTV Haber

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
Bultenhaber
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Süper Lig'de kim şampiyon olur?
Bu anket'e Üye Girişi yaparak oy kullanabilirsiniz.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI