Bugun...
SON DAKİKA

İYİ Parti'de yeni yönetim belli oldu

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nda, partinin yetkili organı Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri belli oldu.
facebook-paylas
Tweet
 Tarih: 04-08-2019 14:35:53

İYİ Parti'de yeni yönetim belli oldu

Geçen Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayında yapılan değişikliklerin yaşama geçirilmesi için GİK ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (MDK) seçimli 4. Olağanüstü Kurultay tamamlandı.

 

Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Meral Akşener'in anahtar liste çıkarmadığı kurultayda, GİK'e en yüksek oyla Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas seçildi.

 

Kocamaz da GİK'te

 

Yerel seçimlerde, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterme kararı aldığı, ancak listelerin teslim saatine kadar dosyası seçim kuruluna ulaştırılamadığı için aday olamayan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da GİK'e girdi.

 

Akşener'in Kocamaz'ı yeni Başkanlık Divanı'na alabileceği ya da danışman olarak görevlendirebileceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel ise yeterli oy alamadığı için GİK'e giremedi.

 

Yeni GİK şu isimlerden oluştu:

 

Berna Sukas, Naci Cinisli, Aytun Çıray, Ümit Dikbayır, Yavuz Ağıralioğlu, Tolga Akalın, Hasan Seymen, Ersin Beyaz, Rıdvan Uz, Aydın Adnan Sezgin, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Salim Ensarioğlu, Metin Ergun, Zeki Hakan Sıdalı, Koray Aydın, Cihan Paçacı, İsmet Koçak, Dursun Çolak, İsmail Tatlıoğlu, Sultan Neslihan Seven, Ahmet Kamil Erozan, Cumali Durmuş, Mehmet Aslan, Samet Reis, Uğur Poyraz, Nuri Okutan, Yavuz Temizer, Hasan Toktaş, Süleyman Sırrı Özdolap, Mesut Özarslan, Şükrü Kuleyin, Mehmet Arslan, Burhanettin Kocamaz, İsmail Koncuk, Murat Karaman, Fuat Geçen, Halil Aydoğdu, Emir Sami İşmen, Yiğit Karakış, Aylin Cesur, Haydar Arda Çakmak, Bülent Gürsoy, Sena Aksakallı, Murat Cem Özdemir, İbrahim Güzel, Ali Kamış, Tevfik Sinan Sözen, Ayhan Erel, Vedat Bayram, Hayrettin Nuhoğlu. 

 

Haberin devamı için lütfen tıklayınız....

  Bu haber 111 defa okunmuştur.
  Kaynak: BBC Türkçe

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
Bultenhaber
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Süper Lig'de kim şampiyon olur?
Bu anket'e Üye Girişi yaparak oy kullanabilirsiniz.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI