Bugun...
SON DAKİKA

Futbolda yabancı sınırı tartışmaları

 Tarih: 05-09-2018 22:11:00  -   Güncelleme: 06-09-2018 13:04:00
Emre Ay

Futbolda yabancı oyuncu sınırı tartışmaları yeniden başladı. Avrupa'nın belli başlı liglerinde yabancı sınırı için herhangi bir sınır uygulanmazken ülkemizde ise her sene tartışma konusu olmuştu. Ülkemizde Avrupa Kupalarına katılan takımlar rakipleri ile yarışamadıklarını söylemiş yabancı sınırının kaldırılması gerektiğini söylemişti. Süper Lig'de yabancı uygulaması her sene düzenli olarak değişmişti. Türkiye Futbol Fedarasyonu yabancı kontenjanıyla ilgili devrim gibi bir değişikliğe imza attı. 

 

Alınan bu karar sonrası takımlar 2015-2016 sezonu için kadrolarında  14 yerli ve 14 yabancı olmak üzere kadrolarından toplam 28 oyuncu bulundurabileceği bildirilirken takımların 18 kişilik maç kadrolarında ise 11 tane yabancı futbolcu çıkabileceklerini maç kadrosunda ise 7 tane yerli futbolcunun bulundurmasının zorunlu olacağını açıkladı.Ayrıca maç kadrosundaki 7 oyuncudan birinin de alt yapıdan çıkması gerektiğini kulüplere bildirmişti. 

 

Yabancı serbestliği ise son dönemde ülke futbolunda yeniden tartışma konusu olmaya başladı. Ülkemizde bir kısım yabancı futbolcuya sınırlama getirilmesini isterken bir kısmı ise buna kesinlikle karşı çıkıyor. 

 

Fatih Terim'den sonra A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu ise konu ile ilgili basın mensuplarına şikayette bulunmuş ve Süper Lig'de yerli futbolcu izlemeyediğini yakınmış ve Federasyonla yabancı sayısına limit koyacaklarını bildirmiş ve toplumun bazı kesimlerinden tepki çekmişti. 

 

14 yabancı futbolcu uygulamasının başlamasının ardından yurt dışına transfer olan yerli futbolcu sayısında belli bir artış olurken bunların bazıları başarılı olamayıp ülkemize geri dönerken bazıları ise forma giymeye devam ediyordu. Geçtiğimiz sezon İtaly'nın AS Roma takımına transfer olan başarıları ile göğsümüzü kabartan Cengiz Ünder ve İngiltere'nin Everton takımında attıkları gollerle taraftarın gönlünde taht kuran Cenk Tosun bunlara en güzel örmek olarak gösterebiliriz. 

 

Bir futbolsever olarak görüşüm yabancı futbolcu sınırına karşıyım. Senelerce Galatasaray'da bulunmasına rağmen bırakın ilk 11'i 18 kişilik maç kadrosuna giremeyen Tarık Çamdal yerine Mariano'yu izlemek daha zevkli. Önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmeler olacak bekleyip göreceğiz...

  Bu yazı 178 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI